Om foreningen

Om Estland og reisetips

Aktiviteter

Estlands-nytt

Lær estisk

Estisk skole

Estisk litteratur

Folkedans

NEF i pressen

Bildearkiv

Bøker til salgs i NEF

Kontakt

Ühingust
About
Folkedans

Her kommer det mer informasjon de estiske folkedansgruppene.


Trondheimi trollid

Folkedansgruppen Trondheimi Trollid (Trollene fra Trondheim) består av estiske kvinner.

Lenge lette vi etter et navn som kunne passe både på norsk og estisk og som var eksotisk og hjemmestrikket på samme tid. I vår registrerte vi oss under navnet Trollene (Trollid) , og nå har vi også våre første erfaringer med opptredener og vår egen logo. Trondheimi Trollid er estiske kvinner som livet har ført til Trondheim og omegn, og vi forenes av vår felles interesse for å danse. Vi er en ung gruppe, vi har danset og strevd i nesten to år, men er allerede i gang med opptredener på dansefestivalen og på åpne arrangementer.


 «Primus motor»   for vår unge trupp er Kadri-Liis Wist.  Det er hun som skaper og inspirerer, kommanderer og dirigerer, og resultatet kan bli et stort under. Vi er jo et under, kvinner i ulike aldre og med ulike ferdigheter, forent av folkedansen. Vi øver sammen en søndag i måneden, og da er vi sammen hele dagen. Kadri-Liis er en energisk og dyktig trener, og vi kjenner at vi utvikler oss og lærer mye. Vi har også en trener i Estland som kommer et par gonger i året og «bringer nyheter» – det er Maarius Aave fra «Tarbatu».

Kadri-Liis var grunnleggeren både av Viikingid i Oslo og vår gruppe i Trondeim. Vi spøker med at der Kadri-Liis setter seg på huk et øyeblikk, oppstår det straks en folkedansgruppe. Vi kjenner oss som en lillesøster av «Vikingene», de er et forbilde for oss og blir også en samarbeidspartner, i og med at vi i august 2018 planlegger en felles feiring av jubileet for estisk dans.

 


Mer informasjon på vår Faceobook-side: https://www.facebook.com/trondheimitrollid/?ref=aymt_homepage_panel

Kontakt:  Kadri-Liis Wist, initiativtaker og primus motor for folkedansgruppen  Trondheimi Trollid 

(Tekst: Helen Ananiassen)
 
 

Copyright © 1984-2010 Norsk-estisk forening og tekstforfatterne. Logoen er © Evy Jørgensen. Der ikke annet er angitt, kan materialet siteres eller gjengis i sin helhet med kildehenvisning.