Vellykket baltisk aften...

...spontane reaksjoner fra en deltager


Kristin Liabakken sendte oss noen spontane reaksjoner på baltisk filmhelg og baltisk aften i Cinemateket i oktober i fjor. Der ble blant annet Navnene på marmortavla vist. De som ikke fikk den med seg da, eller som gjerne ser den én gang til, får sjansen samme sted 21. februar 2004.

Baltisk aften 25. oktober så ut til å være veldig vellykket! Det var fullt av folk som storkoste seg. Spesielt likte jeg NRK-journalisten Morten Jentofts innlegg godt. Morsomt var det at hans erfaringer stemte veldig godt med mine egne. Den baltiske buffeten var aldeles nydelig.

Jeg fikk med meg totalt tre filmer: Den estiske kassasuksessen, Nimed marmortahvlil, var virkelig verd å se, altså. Har du sett den? Jeg hadde også tenkt å få med meg Freedom (litauisk/fransk/portugisisk), men den kolliderte med den estiske filmen, så det var ganske dumt. Ellers så jeg Good hands (latvisk/estisk) og den var kjempebra! Morsom, underholdende og genialt laget, synes jeg. Imidlertid kan jeg ikke si det samme om Agent Sinikael. Det er sjelden jeg går midt i en film, men det gjorde jeg altså under den fremvisningen. Det latviske, mystiske dramaet Leaving by the Way var heller ikke til å forstå seg på, men det kom kanskje av at jeg ikke er kjent med barnefortellingen den er basert på. Uansett er jeg veldig fornøyd med helgen - spennende å se baltiske filmer. Jeg har tidligere ikke sett så mange nylagede estiske filmer. Husker jeg så Tulivesi en gang på kino, men bortsett fra det er det ikke så mange såkalt nye estiske filmer jeg har sett.