Demokraten, mandag 12.desember 2005

Kersti briljerte

av Per Forsberg


Det spørs om ikke en rokkering i programmet hadde hjulpet Kråkerøy Mannskor et stykke opp på bevisshetsskalaen under gårsdagens adventskonsert i Kråkerøy kirke.

Med stjernesopran Kersti Ala­Murr som solist både i egen avdeling og som korleder for de brave mannfolka, ble det akkurat som å hoppe etter den berømte Alta-væringen.

Nå skal det sies at svært få utøvere i vår omfattende konsertrunde kan måle seg med akkurat den vevre østeuropeiske skikkelsen, stemmemessig. Ikke nok med at hun briljerte nydelig i for eksempel «Et lite barn så lystelig», men hun dannet et stemmemessig crescendo (også i volum!) som overstemme til mannskoret i verker som «Betlehems Stjärna» og «Tryggare kan ingen vara», samtidig som hun dirigerte de tretten mannfolka.

Konserten ble for øvrig også et lite stykke julemusikalsk stevne, med kirkens eget barnekor (et lite, men meget hørverdig ensemble), Kråkerøy kirkekor, Fredrikstad Sangkor (med en utmerket solist i Lars Lundsbakken), nevnte kombinasjon Ala-Murr og mannskoret samt Fredrikstad janitsjar. Konserten ble stykket opp med andakt av sokneprest Steinar Ekvik. «I kveld vil jeg la mine tanker synges og spilles tilbake...»