Arrangementer

3 land, 3 koreografer

Hvordan er det å berøre et ansikt du aldri har sett? Hoppe på en kropp du ikke kan se?

Tre koreografer fra Estland, Portugal og Norge forsøker å svare på disse spørsmålene ut fra hver sine forskjellige erfaringer. De har samarbeidet i to år og laget hver et verk som inkluderer en eller flere synshemmede utøvere.
I Plexus, Edge og Touched knyttes disse spørsmålene opp til andre temaer som koreografene har valgt å utvikle. Nå vises disse tre verkene som en helaftens forestilling, med norgespremiere 16. april 2013 i Bærum Kulturhus – et møte mellom to verdener, den seendes og den blindes, i et forsøk på å finne et felles dansespråk.

 

FRAGILE er et EU-prosjekt om inkludering av synshemmede i dans, ledet av Bærum Kulturhus og initiert av Kjersti K. Engebrigtsen, i samarbeid med Vo’Arte (Portugal), Tallinn University (Estland) og Salamanda Tandem (England).

NEF formidler følgende informasjon som kan være av interesser for medlmemmene: Bærum Kulturhus har gleden av å invitere deg på forestillingen PLEXUS / EDGE / TOUCHED, 3 verk av 3 koreografer – henholdsvis Ajjar Ausma (Estland), Ana Rita Barata (Portugal) og Kjersti K. Engebrigtsen (Norge) – som avslutter EU-prosjektet FRAGILE.

Mer informasjon på kulturhusets nettside.