Generell informasjon Utveksling og vertsfamilier

Estiske ungdommer søker vertsfamilie

NEF viderformidler følgende informasjon fra Youth For Understanding:

I august kommer Rain og Krista fra Estland til Norge som utvekslingselever for Youth For Understanding. Sammen med 46 andre elever skal de gå et år på videregående skole og oppleve et annerledes år i en ny kultur. Norsk-estisk forening jobber med å fremme vennskap og samarbeid mellom Norge og Estland. Nå har du en fantastisk mulighet til å få litt av Estland rett hjem i stuen ved å være vertsfamilie for en av disse ungdommene gjennom den frivillige non-profit organisasjonen Youth For Understanding (YFU).

 Om vinteren er snowboard Kristas største hobby, hun har allerede lagt 6 sesonger på brettet bak seg. Hun håper hun får muligheten til å videreutvikle snowboardferdighetene i Norge. Når snøen forsvinner bytter hun ut snowboard med rulleskøyter. Foruten sportslige aktiviteter er Krista glad i å fotografere, reise, lese og synge. Hun spiller dessuten gitar og svømmer hver uke.

 Rain har vokst opp på gård, men bor nå han i Tallinn hvor han går på skole. Han er svært vant til dyr, og de har alltid vært viktig for hans familie. Han er vant til å bidra med husarbeid hjemme. Hans to største hobbyer er musikk og volleyball. Han spiller piano, gitar og synger i skolekor. I tillegg liker han å bygge modellfly. I Norge ser han frem til å kunne stå på ski i fjellet, lære å kjenne naturen. Han gleder seg til å lære norsk, og til å oppleve noe helt nytt.

Alle typer familier kan søke; med og uten barn, pensjonister, samme kjønn, nasjonalitet, enslige osv. Elevene er nøye utvalgt og alle familier får kursing og en kontaktperson som følger opp månedlig. Eleven trenger kost og losji og en familie med et åpent sinn. Lommepenger sørger eleven for selv. Ansvaret for eleven deles mellom vertsfamilien og YFU. Vi har lokallag i hele landet.Søk om å bli vertssfamilie her!

 Du kan lese mer om elevene som kommer her. Eller ta kontakt med oss på post@yfu for å få mer informasjon ungdommene.

Gjennom 60 år har Youth For Understanding arbeidet for fred og forståelse gjennom utdanning og utveksling. YFU drives av tidligere vertsfamilier og utvekslingselever som bruker sin fritid for at verden skal bli ett litt bedre sted for oss alle. Les mer på www.yfu.no eller ring 22 69 81 80

YFU ser frem til å høre fra deg eller dine bekjente!

Dette kan bli ditt livs opplevelse!