Priser og utmerkelser

Else-Jannike Kuum tildelt estisk orden

NEFs leder Else-Jannike Kuum blir av Estlands president Toomas Hendrik Ilves tildelt en fortjenstemedalje av den hvite stjernes orden, 5. klasse.

Else-Jannike Kuum bor i Vækerø terrasse i Oslo, og vokste opp med en estisk far som under annen verdenskrig hadde flyktet fra Sovjetunionen. Motivert av farens drøm om en gang å få vende tilbake til et fritt Estland, engasjerte Else-Jannike seg tidlig i Estlands og esternes skjebne under sovjet-okkupasjonen. Helt siden muren brast i 1991 har arbeidet med å skape kulturelt samarbeid mellom Norge og Estland vært en del av Else-Jannikes hverdag, blant annet gjennom sine lederverv i Norsk-estisk kulturlag og Norsk-estisk forening. Det er for dette utrettelige arbeidet hun har fått den estiske ordenen.