Generell informasjon Utveksling og vertsfamilier

YFU søker vertsfamilie: Har du plass til Merilin?

Husrom og hjerterom til en estlender?

Merilin (18) fra Estland kom til Norge i august for å gå et år på videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Nå må hun flytte til en ny vertsfamilie. Youth For Understanding (YFU) er på utkikk etter Estland-interesserte vertsfamilier. Har du plass til Merilin?

Merilin er glad i å være aktiv og liker å være utendørs, og hun er gjerne med og spiller badminton, volleyball eller svømmer. Hun blir med glede med på tur, også på ski. Favorittfaget på skolen er biologi, og hun har deltatt i flere biologikonkurranser i Estland. Hun er også med på skolens debattlag og synger i skolekoret.

Merilin er en av 50 elever som i år kommer til Norge gjennom organisasjonen Youth For Understanding. Hun skal gå et år på videregående skole og bo hos en lokal vertsfamilie. De som blir vertsfamilie for Merilin vil få en unik mulighet til å bli kjent med en ny kultur og bli mange erfaringer rikere. Som familie vokser man på en slik opplevelse, og lærer mye om egen kultur også.

Det stilles ingen formelle krav for å være vertsfamilie. Man må ha en oppriktig lyst til å oppleve et år sammen med en utvekslingselev, og inkludere eleven i familielivet. Eleven står selv for lommepenger og utgifter til fritidsaktiviteter og skolemateriell. Familien dekker på til en ekstra person rundt matbordet, og sørger for at eleven har et sted å sove og gjøre lekser.

 

Youth For Understanding er en ideell organisasjon som baserer seg på frivillig arbeid. YFU eksisterer i 60 land over hele verden, og har i 60 år jobbet for et åpnere og mer tolerant samfunn gjennom utveksling.

YFU ønsker å komme i kontakt med Estland-interesserte familier som vil benytte seg av muligheten til å bli kjent med en estisk ungdom. Tidligere vertsfamilier forteller at det å åpne hjemmet for en utvekslingselev er en veldig fin mulighet til å bli kjent med ungdommens bakgrunn og kultur. YFU Norge har hatt utveksling til Estland siden 1991.

Vil du bli vertsfamilie for Merilin? Ta kontakt med YFU på tlf 22 69 81 80 eller post@yfu.no. Les mer om eller søk om å bli vertsfamilie på www.yfu.no.