Estisk skole Reiser, fellesturer og besøk

Estiske skoler i Nederland

25-27. april møtte representanter fra estiske skoler fra hele verden i Amsterdam, Nederland. Tradisjonen med morsmålsdager ble satt i gang av estiske lærere som hadde behov for samarbeid, faglig påfyll og nettverk. Det estiske kunnskapsdepartementet og Estisk Institutt har alltid støttet initiativet og arbeidet med globale morsmålsdager. I år deltok representanter fra to estiske skoler i Norge, estisk skole i Oslo og den estiske skolen i Trondheim. Anna Leena Saar, lærer og administrator av Oslo-skolen fikk mye inspirasjon og positive inntrykk fra årets seminar. Ifølge lederen av den estiske skolen i Trondheim, Kadri-Liis Wist, var inspirasjon og nye kontakter verdifulle for videre arbeidet mot den globale nettverket og ivaretagelse av estisk kulturarv utenfor Estland, slik som i Norge.

Neste år blir morsmålsdagene holdt i Paris i Frankrike.

***

25-27 aprillil kohtusid üleilma eesti koolide ôpetajad Amsterdamis, Hollandis. Traditsioon emakeelepäevade tähistamine väljaspool Eestit asuvates eesti koolides sai algatuse vôörsil tegutsevate ôpetajate algatusel ise. Ka seekord toetasid nii Eesti Haridus- ja Teadusministeerium koos Eesti Instituudiga Emakeelepäevade läbiviimist. Tänavusel Emakeelepäevadel esindas Norrat kaks kooli: Eesti kool Oslos ja Trondheimi Eesti kool. Môlemal koolil oli esindus kahe ôpetaja näol. Oslo kooli ôpetaja ja administraator Annaleena Saare sônul saime seal inspiratsiooni emakeele ôpetamise jätkamisega. Trondheimi Eesti kooli eestvedaja Kadri-Liis Wisti sônul on Emakeelepäevade saadav inspiratsioon ning uued tutvused teiste Eesti koolide esindajate näol äärmisel vajalikud. Koostöö ja kokkuhoidmine ning teineteise toetamine ning abistamine emakeele ôpetamisel ja elus hoidmisel välismaal on eestluse hoidmisel globaalsete eestlaste seas tähtis ülesanne. Keel ja kultuur käivad käsikäes.

Järgmise aasta Emakeelepäevad toimuvad Pariisis, Prantsusmaal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *