Arrangementer Konserter

Fantastisk kormusikk med det nasjonale guttekoret fra estiske Operaen første gang i Norge

Det berømte estiske guttekoret som vanligvis synger ved den estiske Operaen gjester Norge for første gang denne våren.

Rahvusooper Estonia Poistekoor (Estonia National Opera Boys’ Choir) og deres dirigent Hirvo Surva skal ha flere konserter i Norge:

18. april 2023 kl 19 – 20 i Fageborg kirke (Pilestredet 72, Oslo)

21. april 2023 kl 19 – 20.15 i St. Petri kirke (Nytorget 2, 4013 Stavanger)

22. april 2023 kl 19 i Stavanger konserthus (Sandvigå 1, 4007 Stavanger)

Det estiske nasjonalopera guttekoret ble grunnlagt i 1971 av professor Venno Laul. Koret ble opprinnelig kalt Boys’ Choir of the National Academic Men’s Choir og senere Estonian Boys’ Choir. Siden 1997 har koret vært en del av den estiske nasjonaloperaen. Koret har sunget på mange store scener verden over.

I Oslo skal det estiske guttekoret synge med Bislett guttekor. Programmet innheholder perler og høydepunkter fra den klassiske musikken. Konserten blir en musikkfest for store og små. Kjøp billetter her.

I St. Petri kirke i Stavanger synger Rahvusooper Estonia Poistekoor sammen med vokalensemblet Mrija (dirigert av Lyudmila Shorosheva). Mrija består av menn og kvinner som kommer fra Ukraina. De fleste har kommet til Norge som flyktninger i løpet av det siste året. Koret er nytt, de hadde sin første konsert 17. mai 2022. Siden oppstarten har de hatt mer enn ti konserter, de fleste av dem for veldedige formål. Koret ser det som sin oppgave å fremme ukrainsk kultur, språk og musikk, og å hjelpe Ukraina. Bestill billetter her.

Hele uken avsluttes med galla konserten i Stavanger konserthus.

Første avdeling blir delt mellom Estonian National Opera Boys’ Choir og Sandnes Symfoniorkester. 

Andre avdeling skal guttekoret synge sammen med flere lokale kor, til sammen ca. 160 sangere, og fullt symfoniorkester. Her skal det synges Requiem av Cyrillus Kreek, en kjent estisk komponist. Stykket er i åtte deler. Til å synge Requiem har de også med seg Viva – Sandnes Kulturskolekor. Lokale prosjektkor har siden november hatt øvelse i Sandnes og Stavanger.

Mer info og bestilling av billetter her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *