Lanseringer Litteratur

Bok om Latvia og Knut Hamsun LATVIA med KNUT HAMSUN og Kārlis Padegs

 ISBN: 978-82-998156-0-4 Utgiver: Hebo forlagHebo forlag har gleden av å presentere boken som forteller Latvias og latviernes dramatiske historie fra vikingtiden frem til i dag, – med særlig vekt på norsk-latviske forbindelser. Den innholdsrike boken dokumenterer videre den formidable innflytelse Knut Hamsuns forfatterskap hadde og fortsatt har på det latviske folk og på latvisk kultur, og den gir dessuten leserne et innblikk i latvisk kultur. Boken er basert på et samarbeid mellom den norske advokaten Hege Boman Grundekjøn og den latviske kulturhistorikeren Jānis Kalnaċs, med bidrag også fra flere latviske kunstnere og kulturinstitusjoner. Latvia med Knut Hamsun og Kārlis Padegs er en bok som alle som ønsker å bli bedre kjent med Latvia, og alle Hamsun-interesserte, bør lese!

Kulturlaget Norge-Latvija v/Tor Gjerde: Dette er folkeopplysning av beste merke. Hege Boman Grundekjøn fyller et hull i allmenndanningen for mange av oss. Latvia og
Baltikum er, som Norden, geografisk tett på oss, og Boman Grundekjøn viser på en overbevisende måte at den kulturelle avstanden er mindre enn mange vet om. De historiske og kulturelle forbindelseslinjene er mange, og noen er overraskende. Gjengivelsen av malerier og annen kunst i boka er utsøkt. Det samme er kombinasjonen av tekst og illustrasjoner. Boka er det største bidraget som er blitt gitt til det norsk-latviske kultursamarbeid!

Knut Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen: Latvia med Knut Hamsun og Kārlis Padegs er den reneste gullgruve for oss Hamsun-freaks, med et vell av relevante og helt nye opplysninger. Synd for meg at ikke boka var tilgjengelig da jeg arbeidet med tobindsverket om Hamsun, eller da jeg redigerte det internasjonale etbindsverket, som blant annet er utkommet i Latvia. Jeg har anbefalt boka til flere. Etter å ha vært i Latvia tre ganger leste jeg også stoffet om dette landet og folket med ekstra stor interesse.

 Boken er tilgjengelig i Forlagssentralen og norske bokhandlere, og kan dessuten bestilles på nettsiden www.hebokultur.no.