Arrangementer Baltiske filmdager Film

Baltiske filmdager

Nok engang har vi gleden av å ønske velkommen til nye baltiske filmer, denne gang over to dager;
lørdag 7. og søndag 8. november i Filmens hus, Dronningensgate 16, Oslo.

Filmer fra Litauen, Latvia og Estland har gjort seg godt bemerket i de siste årene, med presentasjoner ved ledende film-festivaler i Sundance, Berlin, Cannes, Karlovy Vary, Venezia, San Sebastian og Toronto. Det har også vært spesielle arrangement i New York og Paris.

I godt samarbeid med filminstituttene og filmsentrene i Vilnius, Riga og Tallinn har det lykkes oss å leie 5 av de fremste spillefilmene fra det siste året, som vi presenterer med innledninger. Dessuten viser vi den prisbelønnede latviske kvasi-dokumentarfilmen Escaping Riga om mester-regissøren Sergei Eisenstein.

Arrangementet skjer i samarbeid med Litauisk forening, Kulturlaget Norge – Latvija, Norsk – Estisk forening i Oslo og Foreningen Ø-Zone. Vi takker Oslo Kommune, Fritt Ord og Norsk filminstitutt for verdifull støtte til filmdagene.

På facebook

Programmet:

Lørdag 7. november

kl. 13:00 : Åpning og boksalg

kl. 13:30: «1944» Estland 2015

kl. 15:30: «Escaping Riga» Latvia/Russland/Storbritannia 2014

kl. 17:00: «The Lesson» Latvia 2014

kl. 19:00: Kunstnerisk underholdning og taler + «Summer of Sangalie» itauen/Frankrike/Nederland 2015

Søndag 8. november

kl. 15:00: «The Fencer» Estland/Finland/Tyskland 2015
kl. 17:00: «Peace to us in our dreams» Litauen 2015

Billettpris per film: kr.80.- (kr.50.- for medlemmer i de baltiske foreningene)