Arrangementer Konserter Nasjonaldag

Konsertforedrag i forbindelse med den Estlands selvstendighetsdagen

Velkommen til konsertforedrag om kamp for frihet med bandura og fløyte, musikere fra Estland og Ukraina, historiefortellinger fra Hege Boman Grundekjøn


NÅR OG HVOR: 20.august, 2023 i Grim kirke klokken 19

Det er to rutinerte Estlands- kjennere med tilknytning til NEF (Norsk -Estisk Forening) som står bak initiativet og presentasjonenav konsertforedraget. Maija-Liisa Aas er både kantor i Grim kirke og et nytt styremedlem i NEF, mens Hege Boman Grundekjøn er tidligere mangeårig medlem av redaksjonskomiteen til Estlandsnytt.

Vi får besøk av to profesjonelle musikere fra Estland og Ukraina.


Leonora Palu er en profesjonell fløytespiller i div. orkester og Inna Lisniak spiller Bandura (et strengeinstrument fra Ukraina).


De bringer oss musikk både fra Estland og Ukraina.

Vi spiller for fred i Ukraina og vi må aldri glemme hvordan Estland ble frigjort!

20.august er det 32 år siden Estlands selvstendighet ble gjennopprettet etter 51 år lang tysk og sovjetisk okkupasjon. Dagen markeres for første gang i Kristiansand med konsertforedrag i Grim kirke.

Maija-Liisa Aas, Leonora Palu og Inna Lisniak vil spille et utvalg av relevante estiske ogukrainske melodier og Hege Boman Grundekjøn vil fortelle om Estlands vei til frihet ogdemokrati.


Kantor Maija-Liisa Aas er ester i sitt hjerte. Hun behersker både piano, fløyte og orgel, og spiller gjerne estiske komposisjoner nåranledninger byr seg.


Hege B. Grundekjøn er advokat av bakgrunn, og har i mange år arbeidet med historieprosjekter som belyser lite kjente norsk-estisk relasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *