Arrangementer Seminarer, kurs, møter og foredrag

Estisk kulturkveld i Oslo

Allerede den 25.11.2023 arrangerer Deichman bibliotek og organisasjonen Verdensfolk en kulturkveld for å gi musikk, dans, kultur og selvfølgelig en smakebit fra det estiske kjøkken.

Velkommen til en kulturfest utenom det vanlige!

Denne gangen får vi besøk av:

Johanna-Adele Jüssi
Den estiske, målselvbosatte felespilleren Johanna-Adele Jüssi har studert og bodd i Tyskland, Shetland, Danmark, Finland, Sverige og Norge. Hun har med nysgjerrighet og åpent sinn latt seg inspirere av plassene hun har reist til og menneskene hun har møtt. Uttrykket hennes er både elegant og rått, fortellende og fortryllende. Hun spiller gamle og nye slåtter fra Gaupdalen – et sted funnet i en drøm. Uansett om hun spiller til dans eller for de lyttende er Johanna-Adele alltid til stede, skapende i øyeblikket for å gi det mening.

Viikingid

Den estiske folkedansgruppen Viikingid ble etablert i januar 2013 i Oslo og består av kvinner og menn født i Estland som bor i Oslo og omegn. I år feiret Vikingene sitt 10 års jubileum med en stor konsert med gjester fra Norge, Estland, Sverige og Irland. Noen av høydepunktene i gruppenes aktivitetshistorie er konsertreiser til Danmark, Storbritannia, Sverige; nasjonale folkedansfestivaler i Estlands hovedsted ,Tallinn (2014, 2019) med mer enn 35000 tilskuere; opptreden i Sankthansaften på Estisk Folkemuseum (2022) og deltagelse fra den internasjonale Kultur- og Språkfestivalen i Oslo (2017).

Mer info om arrangementet her.

STED: Deichman bibliotek Tøyen , Hagegata 28 (Tøyen torg), Oslo, Norway

TID: lørdag den 25.11, kl 19-21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *