Baltiske filmdager Filmvisninger

Nå vises Smoke Sauna Sisterhood på alle kinoer over hele Norge

Den prisbelønnete estiske dokumentar om kvinnefelleskap og estiske røykbadstu tradisjoner vises på kinoer over hele landet.

Etter at filmen ble vist under Baltiske Filmdager forrige helg, vises filmen nå på NF Kino saler. Følg programmet her.

Dette ble skrevet om filmen under festivalen:

Smoke Sauna Sisterhood hadde premiere på Sundance Film Festival hvor den vant prisen for beste regi. På San Fransisco Filmfestival stakk den av med den prisen for beste dokumentarfilm. Nylig kom det nyhet om at filmen er nominert til Critic’s Choice Awards.

Dette er en sterk film om kvinner som samles i badstuen, hvor de deler sine dypeste hemmeligheter og vasker bort smerten og skammen som er fanget i kroppene deres. Gjennom fellesskapet vinner de styrke. Filmen gir også et innblikk i den spesielle røyksauna-kulturen i Sør-Øst Estland som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dette skriver VG om filmen.

Anbefales på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *