Generell informasjon Utveksling og vertsfamilier

Inviter Estland inn i stua di!

Har du en ledig seng å tilby Kadi? Youth For Understanding (YFU) er på utkikk etter Estland-interesserte vertsfamilier.

Kadi (17 år) fra Haanja i Võru fylke i Estland er interessert i snowboard og snøscooter, og ønsker å fortsette med dette i Norge. I tillegg er Kadi veldig glad i musikk og spiller både gitar og bass. Hun er en positiv jente som ønsker å bli kjent med norsk hverdagsliv og bli en del av en norsk familie.

Sammen med 50 andre elever kommer Kadi til Norge gjennom YFU for å gå et år på videregående skole og bo hos en lokal vertsfamilie. En vertsfamilie får en unik mulighet til å bli kjent med en ny kultur og bli mange erfaringer rikere.

YFU ønsker å komme i kontakt med Estland-interesserte familier som vil benytte seg av muligheten til å bli kjent med en estisk ungdom. Tidligere vertsfamilier forteller at det å åpne hjemmet for en utvekslingselev er en veldig fin mulighet til å bli kjent med ungdommens bakgrunn og kultur. YFU Norge har hatt utveksling til Estland siden landets uavhengighet i 1991.

Youth For Understanding er en ideell ungdomsorganisasjon drevet av frivillige. YFU eksisterer i 60 land over hele verden, og har i over 60 år jobbet for fred og forståelse gjennom utveksling.

YFUs Vertsfamilier:

– Får et nytt familiemedlem og vennskap på tvers av landegrenser
– Lærer mye om seg selv, og en ny kultur
– Får støtte og oppfølging av YFUs frivillige, og YFUs døgnbemannede 24/7 nødtelefon
– Besørger kost og losji, eleven dekker alle andre kostnader

Ønsker du å invitere Estland hjem i din egen stue ved å bli vertsfamilie for Kadi eller en annen utvekslingselev?

Les mer på www.yfu.no eller ta kontakt på telefon 22 69 81 80 eller post@yfu.no.