Arrangementer Baltisk sommerfest

Velkommen til baltisk sommerfest 28. august

Litauisk forening i Oslo, Norsk-Estisk forening og Kulturlaget Norge-Latvia har gleden av å invitere til sommerfest i Foreningen Nordens lokaler, Harbitzalléen 24, lørdag 28. august 2021 kl. 15.00 til ca kl. 18.00. Vi vil markere at i år er det 100 år siden Norge godkjente de baltiske stater som selvstendige land. I år er det også 30 år siden denne godkjennelsen ble fornyet.

På grunn av smittevernregler blir årets sommerfest noe annerledes enn i tidligere år. Vi skal være sammen, men vi må holde avstand. Smittevernreglene følges.

  • Litauens ambassadør Jonas Paslauskas åpner «Baltisk sommerfest»
  • Sangere fra litauisk kor «Marios» og latvisk kor i Norge «Laipa» gir smakebiter av baltiske sanger og musikk. «Baltisk kor» leder allsang. Her blir vi alle kjent med latviske, litauiske og estiske sanger! Vi synger alle «Atmostas Baltija», «Bunda jau Baltija», «Ärgake Baltimaad» («Våkne Baltikum!»), sangen fra 23. august 1989.
  • Litauisk folkedans og sang ved gruppen «Gabija»
  • Latvisk folkedans ved dansegruppen «Ozolins» (Sandefjord)
  • Estisk folkedans ved dansegruppen «Vikingene»
  • Aktuell estisk litteratur på norsk ved Øyvind Rangøy. Annen baltisk litteratur på norsk
  • Baltiske filmdager i Oslo 15-17 oktober ved Egidija Kaziukaityte

Vi skal selvsagt hygge oss med mat og drikke, og ha sosialt samvær med nye og gamle venner! På grunn av smittevernregler kan vi i år ikke ha felles buffet. Hver familie eller hver enkelt må ha med sin egen piknikkurv. Men vi serverer kaffe, te og saft. Vi må alle spise utendørs.

Pris for å delta er 50 NOK for voksen. Barn er gratis. Vi ber om at betaling helst skjer på forhånd til Kulturlaget Norge-Latvia, kontonummer: 0531 459 4586 eller Vippsnummer: #75649. Merk betalingen «28 aug». Betaling kan også skje på arrangementsdagen ved å bruke «Vipps» eller kontant.

Programmet gjennomføres utendørs i Foreningen Nordens flotte hage! Vi satser på solskinn!

Adresse for arrangementet: Foreningen Norden, Harbitzalléen 24 (trikk nr 13 til stoppestedet «Abbediengen»). Arrangementet støttes økonomisk av Oslo kommune.

Ta med venner å la de oppleve en baltisk sommerfest!

Vennlig hilsen og god sommer!

Laimonas Vinikaitis, Litausk forening i Oslo, 47 61 00 78

Kadri-Liis Wist, Norsk-Estisk Forening, 47 02 54 28

Sigfred I.E. Andersen, Kulturlaget Norge-Latvia, 41 55 96 51

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *