Baltiske filmdager

Baltiske Filmdager 2023

Baltiske filmdager feirer 20-års jubileum i år!

Feiringen finner sted på en av de fineste kinoene i Oslo, Cinemateket.

Programmet i årets utgave spenner over et bredt utvalg filmer fra Estland, Latvia og Litauen, med spesielt fokus på Latvia.

Åpningsfilmen er den latviske produksjonen «Morsmelk», etter Nora Ikstenas roman som nylig er blitt oversatt til norsk. Fra Estland og Litauen kommer blant annet en kriminaltrilogi om Apoteker Melchiori i Tallinn i middelalderen og den litauiske klassikeren «The Beauty» fra 1969.

Ellers vises det flere nye produksjoner, blant andre «Slow» av Marija Kavtaradze, som vant prisen for beste regi under kategorien World Cinema på Sundance-festivalen i år.

I tillegg kan du få med deg flere dokumentarer, som den prisbelønte Smoke Sauna Sisterhood fra Estland og Fragments of Paradise, om litauiske Jonas Mekas som ble filmpioner i USA.

ANIMASJONSVERKSTED

Under årets festival inviterer vi til en animasjonsverksted under navnet Tingenes hemmelige liv på Barnas cinematek.

Filmdagene arrangeres i samarbeid med Cinemateket, Estlands ambassade, Latvias ambassade og Litauens ambassade, filmsentrene og foreningene. Støttes av Oslo Kommune og Fritt ord.

Sjekk program, kjøp billett , ta med familie, nabo en venn eller to og hjertelig velkommen til feiring av Baltiske filmdager 26.-29. Oktober 2023. https://www.cinemateket.no/baltiske-filmdager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *