Om foreningen

Om Estland og reisetips

Aktiviteter

Estlands-nytt

Lær estisk

Estisk skole

Estisk litteratur

Folkedans

NEF i pressen

Bildearkiv

Bøker til salgs i NEF

Kontakt

Ühingust
About
Nyheter

Der vindane møtes
15-09-2015 09:05

For den som ikkje alt har sett filmen «Der vindane møtes» vil Norsk-estisk forening varmt tilrå å gå på kino og sjå denne unike spelefilmen om dei sovjetiske deportasjonane i Estland. Høyr også innslaget om filmen i P2 Kulturhuset med NEFs Hege Boman Grundekjøn.

Omtale:

Sommeren 1941 blir baltiske innbyggere deportert til Sibir eller drept på Stalins ordre. I lengtende dagboknedtegnelser skriver Erna til mannen Heldur om reisen til Sibir, den gnagende sulten, umenneskelige arbeidsforhold og datterens sykdomsforløp.
Med en mengde statister stilt møysommelig opp i øyeblikkspositurer, duver Erik Põllumaas studerende kamera rundt i en visuelt oppsiktsvekkende svart-hvitt- verden av fryst virkelighet og nakne følelser. Følelsen av å tre inn i gamle fotografier speiler Ernas fragmenterte minner, som kommer til liv gjennom et pustfrarøvende lydbilde av bakgrunnsstøy, mumlende røster og perfekt plasserte symfoniske klimaks. Der vindane møtes utforsker filmmediets muligheter gjennom fotografiets begrensninger.


‹‹ Tagasi
Kõik uudised ››
 
 

Copyright © 1984-2010 Norsk-estisk forening og tekstforfatterne. Logoen er © Evy Jørgensen. Der ikke annet er angitt, kan materialet siteres eller gjengis i sin helhet med kildehenvisning.